TT-Utrikes

Många döda när tåg körde in i buss i Ryssland

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Minst 16 människor omkom efter att ett tåg kört rakt in i en buss i närheten av den ryska staden Pokrov öster om Moskva. Bussen hade gått sönder och blivit stillastående i en järnvägskorsning. Olyckan inträffade på en tågstation tidigt på fredagsmorgonen lokal tid.(TT)

Olyckan inträffade på en tågstation tidigt på fredagsmorgonen lokal tid.

De ryska myndigheter som utreder olyckan bekräftar att minst 16 personer, däribland ett barn, har omkommit. Enligt de lokala myndigheterna gick bussen sönder mitt på järnvägskorsningen. Därefter körde tåget, som var på väg från Sankt Petersburg till Nizjnij Novgorod, in i bussen. De båda bussförarna, varav en omkom i olyckan, kommer från Kazakstan, uppger Kazakstans utrikesdepartement. Ombord på bussen fanns 55 passagerare från Uzbekistan, rapporterar Interfax enligt AFP.

Alla som omkom befann sig ombord på bussen medan tågpassagerarna klarade sig. Ett antal personer har förts till sjukhus. Det finns fortfarande endast knapphändig information kring olyckan och det är ännu oklart hur pass allvarligt tillståndet är för de skadade.

Trafikolyckor är vanligt förekommande i Ryssland. I augusti omkom 17 människor när en buss med byggnadsarbetare körde av en pir och störtade ned i Svarta havet.