TT-Utrikes

Leopard dödade treåring i Indien

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En treårig pojke har dödats av en leopard i den indiska delstaten Jammu och Kashmir. Pojken var i köket tillsammans med sin mamma när leoparden smet in och fick med sig barnet ut i skogen. Det är tredje dödsfallet på två månader som skylls på samma leopard.(TT)

En treårig pojke har dödats av en leopard i den indiska delstaten Jammu och Kashmir. Pojken var i köket tillsammans med sin mamma när leoparden smet in och fick med sig barnet ut i skogen.

Det är tredje dödsfallet på två månader som skylls på samma leopard. Tidigare har bland annat en åttaårig pojke dödats. Myndigheterna har skickat ut anställda som ska oskadliggöra djuret, och har uppmanat människor att vara försiktiga.

– Det här är ett skogsområde och människor har flyttat in i djurens miljö, och inte tvärtom. Då händer sådana här saker, säger naturvårdaren Tahir Ahmad Shawl.

Det finns omkring 12 000-14 000 leoparder i Indien, enligt officiella siffror. I takt med att skogarna blir mindre sker fler möten mellan leopard och människa. Det är oklart hur många människor som dödas varje år, men experter har uppgett att det kan röra sig om hundratals. Senast i förra veckan dödades en person av en leopard i delstaten Maharashtra.