TT-Utrikes

Lärare riskerar tre års fängelse för fusk

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En singaporiansk privatlärare har dömts för att systematiskt ha hjälpt gymnasieelever att fuska. Den 32-åriga läraren riskerar böter och fängelse i upp till tre år. Domen kommer att fastställas nästa månad.(TT)

En singaporiansk privatlärare har dömts för att systematiskt ha hjälpt gymnasieelever att fuska. Den 32-åriga läraren riskerar böter och fängelse i upp till tre år. Domen kommer att fastställas nästa månad.

Läraren, som har erkänt brottet, har vidarebefordrat provsvar till minst sex olika elever. 32-åringen har gått till samma provskrivningar som eleverna och samtidigt filmat sina svar med en dold telefon som hon livesänt från. Hennes medhjälpare har sedan läst upp provsvaren och eleverna har tagit del av medhjälparnas livesändning via dolda telefoner och trådlösa, hudfärgade öronsnäckor.

Proven de skrev var för antagning till eftergymnasiala utbildningar som i sin tur garanterar universitetsstudier.

I Singapore värderas akademiska framgångar högt, och landet toppar ofta internationella rankningar över utbildningsnivå. Men systemet har också kritiserats för att barn pressas allt för hårt från unga år.