TT-Utrikes

IMF fryser räddningspaket till Mongoliet

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Internationella valutafonden (IMF) kommer att skjuta upp den första utbetalningen av ett räddningspaket till Mongoliet, efter att parlamentet i förra veckan röstat för att avsätta premiärministern och upplösa regeringen efter anklagelser om korruption och inkompetens.(TT)

Internationella valutafonden (IMF) kommer att skjuta upp den första utbetalningen av ett räddningspaket till Mongoliet, efter att parlamentet i förra veckan röstat för att avsätta premiärministern och upplösa regeringen efter anklagelser om korruption och inkompetens.

I maj gick IMF med på att betala ut 5,5 miljarder dollar, sedan landet drabbats av ekonomisk kris sedan regeringen överspenderat och råvaruexporten stagnerat.

Enligt IMF kommer utbetalningarna att återupptas först när en ny regering är på plats. En ny premiärminister väntas bli utsedd inom några veckor, senast den 6 oktober, vilket är 30 dagar efter misstroendevotumet.

– Vi har försäkrats av flera källor att politiken kommer att fortsätta som förväntat men det väcker helt klart oro hos utländska investerare, säger analytikern Henry Nguyen.