TT-Utrikes

Giftmordsrättegång skjuts upp igen

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Rättegången mot de två kvinnor som anklagas för mord på Kim Jong-Nam, halvbror till den nordkoreanska diktatorn Kim Jong-Un, pausas - den senaste i raden av komplikationer kring förhandlingarna som pågått i över ett år.(TT)

Rättegången mot de två kvinnor som anklagas för mord på Kim Jong-Nam, halvbror till den nordkoreanska diktatorn Kim Jong-Un, pausas - den senaste i raden av komplikationer kring förhandlingarna som pågått i över ett år.

Beslutet togs sedan åklagarsidan vägrat lämna ut sju nedtecknade vittnesmål som en av kvinnornas advokater begärt. Beslutet har överklagats och processen kan ta flera månader.

Kvinnorna, en vietnamesiska och en indonesiska, anklagas för att ha mördat Kim Jong-Nam genom att pressa en trasa med nervgiftet VX i hans ansikte på flygplatsen i Kuala Lumpur i Malaysia i februari 2017. De nekar till mord och hävdar att de trodde att de ställde upp på ett skämt i ett dolda kameran-liknande tv-program. Åklagarsidan hävdar att kvinnorna i själva verket är välutbildade lönnmördare. Om de döms riskerar de dödsstraff.

Kvinnorna ställdes inför rätta i oktober förra året, men processen har gått långsamt på grund av det stora antalet vittnen och en rad komplikationer. Senast i november blev en av försvarsadvokaterna sjuk.