TT-Utrikes

Flygpersonal vill slippa eksemkläder

TT-Utrikes Artikeln publicerades

De fick inte bara nya uniformer. På köpet kom också huvudvärk, klåda, utslag, ögonirritation och andningssvårigheter. Efter mer än 1 600 hälsorelaterade klagomål kräver nu facket att den nya klädkollektion som ombordpersonal på American Airlines fått ska återkallas, skriver CNN Money.(TT)

De fick inte bara nya uniformer. På köpet kom också huvudvärk, klåda, utslag, ögonirritation och andningssvårigheter. Efter mer än 1 600 hälsorelaterade klagomål kräver nu facket att den nya klädkollektion som ombordpersonal på American Airlines fått ska återkallas, skriver CNN Money.

Sedan september, då 70 000 anställda fick de nya arbetskläderna, har både facket och flybolaget gjort tester för att försöka klargöra vad det är som orsakar problemen, utan något klart resultat.

– Vi vet att vissa har fått reaktioner och vi undersöker varför. Vi tvivlar inte på att uniformerna är säkra, säger en talesperson för flygbolaget, som i nuläget avvisar kravet på återkallan.

Det är inte första gången tillverkaren av kläderna är föremål för klagomål. För några år sedan valde Alaska Airlines att dra tillbaka kläderna efter att flygbolagets personal upplevt liknande problem som sina amerikanska kollegor.