TT-Utrikes

En död i Ukraina trots vapenvila

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En ukrainsk militär har dödats och tre sårats i östra delen av landet, trots den rådande vapenvilan, uppger militären. En talesperson säger att rebellerna under det senaste dygnet fortsatt beskjuta regeringstruppernas positioner, men att intensiteten i attackerna har minskat.(TT)

En ukrainsk militär har dödats och tre sårats i östra delen av landet, trots den rådande vapenvilan, uppger militären. En talesperson säger att rebellerna under det senaste dygnet fortsatt beskjuta regeringstruppernas positioner, men att intensiteten i attackerna har minskat.

Enligt FN är fem miljoner människor i Ukraina nu i behov av humanitär hjälp - två miljoner i regeringskontrollerade områden och tre miljoner i de separatistkontrollerade regionerna.

– För ett år sedan hade Ukraina inga flyktingar. I dag, som ett resultat av konflikten, befinner sig nästan 1,1 miljoner människor på flykt inne i landet. Och ytterligare drygt 670 000 har flytt till grannländerna, sade John Ging, verksamhetschef för FN-organet Ocha, på lördagen.