TT-Utrikes

Dramatisk ökning av gonorré i Australien

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Antalet personer som diagnostiseras med gonorré har ökat med 63 procent i Australien på bara fem år, enligt en rapport om landets sexuella hälsa. Vad som ligger bakom ökningen - från 62 till 101 infektioner per 100 000 personer - är dock inte helt fastställt, skriver CNN.(TT)

Antalet personer som diagnostiseras med gonorré har ökat med 63 procent i Australien på bara fem år, enligt en rapport om landets sexuella hälsa. Vad som ligger bakom ökningen - från 62 till 101 infektioner per 100 000 personer - är dock inte helt fastställt, skriver CNN.

Förra året diagnostiserades över 23 800 personer med gonorré. Omkring tre fjärdedelar av dem var män, enligt den årliga rapporten om sexuellt överförbara sjukdomar.

– Att allt fler testar sig kan inte helt förklara trenden, säger Rebecca Guy, programchef på The Kirby Institute for Infection and Immunity in Society, som sammanställer rapporten, till CNN.

Hon nämner förändringar i sexuellt beteende och skillnader i undersöknings- och behandlingsmetoder som andra möjliga förklaringar.