Nyheter

Villa mot serieseger trots bruten svit

Seriesuveränen Villa Lidköping fick sin tolv matcher långa segersvit bruten. Men en poäng i 3-3-mötet borta mot IFK Motala gjorde att laget i praktiken säkrade seriesegern i elitseriebandyn som nu tar uppehåll för VM på hemmaplan.(TT)
Publicerad 20 januari 2019

Med tre omgångar kvar av grundserien har Villa ett försprång på sex poäng och 37 plusmål till tvåan Sandviken.

Två av tre Villamål gjordes av VM-spelare, Martin Johansson (1-0) och Joakim Andersson (3-2). Albin Rohlén kvitterade för Motala i 85:e minuten.

Skyttekungen Christoffer Edlund VM-genrepade med att skjuta två mål i Sandvikens 5-3-seger över IFK Vänersborg. Därmed är den sylvasse anfallaren uppe i 57 mål på 24 matcher den här säsongen och visade att VM-formen är het.

Nykomlingen Falun skrällde och slog seriefyran Edsbyn hemma med 3-2. Tobias Andersson avgjorde på tilläggstid i den 92:a minuten och såg till att Falun tog säsongens fjärde seger.

Sverige spelar sin öppningsmatch i VM mot Ryssland i Vänersborg på lördag.