TT-Sport

Svenskt stafettguld i JVM

TT-Sport Artikeln publicerades

Sveriges juniordamer tog guld i stafetten vid junior-VM i Rumänien. Emma Ribom, Elina Rönnlund, Ebba Andersson och Jenny Solin vann en spurtstrid med Norge. Ryssland var distanserad med tio sekunder. Stafetten avgjordes i 4x2,5 kilometer. Rönnlund förde upp Sverige till täten under den andra sträckan.(TT)

Sveriges juniordamer tog guld i stafetten vid junior-VM i Rumänien. Emma Ribom, Elina Rönnlund, Ebba Andersson och Jenny Solin vann en spurtstrid med Norge. Ryssland var distanserad med tio sekunder.

Stafetten avgjordes i 4x2,5 kilometer. Rönnlund förde upp Sverige till täten under den andra sträckan. Solin kom in först på upploppet och vann spurtstriden mot norskan Lotta Udnes Weng med 0,6 sekunder.

– Det gick jättebra. Det var jätteinspirerande ta ikapp och jag kunde gå upp i täten när det var en kilometer kvar, säger Rönnlund till Expressen.

– Jag hade jättebra skidor. Vallarna gjorde ett superjobb!

Det var Sveriges fjärde guld i JVM i Rasnov och det andra i juniorklassen efter Ebba Anderssons fristilsguld på torsdagen. De övriga två har kommit i U23-klassen genom Jonna Sundling (sprint) och Jens Burman (15 km).