Nyheter

Brage hjälte - matchboll Leksand i kvalrysare

Det satt hårt inne. Men Leksand vann första mötet med AIK med 2-1 efter storspel av målvakten Axel Brage och har nu matchboll i playoff-spelet om en plats i direktkvalet till SHL. - Vi gjorde det bra, en skön match, sade Brage till C More.(TT)
Publicerad 22 mars 2019

Leksand kom till Hovet i Stockholm med åtta raka segrar och en förstaplats i slutspelsserien.

Det var också gästerna som inledde bäst. De vitblåa tog ledningen med 1-0 genom Jon Knuts redan efter 2.35 i den första perioden, men sedan var det mycket AIK - som febrilt jagade en kvittering och som pressade ner Leksand rejält i andra.

Ändå visade resultattavlan fortfarande 0-1 inför tredje.

Jon Knuts tycktes förvånad.

"Fastnade ofta"

””

Och visst steppade dalalaget upp. Leksand tajtade till försvarsspelet och jämnade ut matchbilden i tredje, inte minst tack vare en storspelande Axel Brage i målet. 30-åringen svarade för flera svettiga räddningar och såg länge till att hålla nollan.

Sista tio minuterna blev ett ställningskrig och med 58.12 på klockan tog AIK ut målvakten.

Kan avgöra på söndag

Men det dröjde inte många sekunder efter att Erik Källgren lämnat buren innan det rasslade till på nytt. Martin Karlsson snodde åt sig pucken och utökade till 2-0 via en AIK-klubba. Hemmalagets Mathias From reducerade till 1-2 med 35 sekunder kvar, men förgäves.

Därmed har Leksand redan matchboll i den korta serien i bäst av tre, inför returen på hemmaplan på söndag.