Nyheter

Färjestad studsade tillbaka mot jumbon

Efter två raka bortaförluster efter landslagsuppehållet var det ett Färjestad som ville studsa tillbaka när laget var tillbaka på hemmais i mötet med Rögle. Det gjorde man. - Vi gör en bra match, sade målskytten Christoffer Törngren till C More efter 4-2.(TT)
Publicerad 18 november 2017

Det dröjde inte alltför länge innan tabelljumbon, med åtta raka SHL-förluster i ryggsäcken inför mötet, fick lida offer för Färjestads intentioner.

Ted Brithén fick agera symbolisk slagpåse vid det första FBK-målet för dagen, då han gick omkull med pucken i egen zon efter att ha kolliderat med Joakim Nygård i första perioden. Martin Johansson norpade åt sig den lösa pucken och avslutade, allt annat än löst, spikrakt upp i krysset.

””

"Om jag hade missat där..."

Karlstadslaget dröjde inte länge i andra perioden innan man även gjorde sitt andra för dagen. Backen Theodor Lennström fick göra sitt första SHL-mål efter en fin spelsekvens av Färjestad.

””

I numerärt överläge i mitten av perioden ökade Martin Johansson på både sin och Färjestads målskörd.

Justin Pogge hann knappt plocka ur pucken ur nätet innan Christoffer Törngren rakat in en retur till 4-0 några sekunder efter Johanssons 3-0.

Maradonamål av Lerg

Rögle skulle dock replikera.

Först Bryan Lerg som på Maradonavis dribblade bort en hel utvisningsbelastad hemmaformation för att göra 1-4. Några minuter senare putsade Alexander Younan till siffrorna ytterligare.

Mer nerv än så lyckades dock aldrig tabelljumbon skapa. I mitten av tredje perioden såg Färjestad ut att utöka sin ledning, men målet dömdes bort efter videobedömning.

Arga miner på hemmaläktarna då - men i slutändan bara en petitess i protokollet då matchen slutade 4-2 i Färjestadfavör.