TT-OS

Tejpad med kärlek och med pizza i tankarna

TT-OS Artikeln publicerades

Inför Sotji bröt han foten. Nu höll en axelskada och en ond rygg på att sätta krokben för den efterlängtade resan till Sydkorea. - Skitcoolt att vara på OS, jag missade ju det förra, säger Viktor Andersson.(TT)

Skicrossåkaren vurpade rejält vid världscuptävlingarna i Idre fjäll för en dryg månad sedan. Så illa att AC-leden (en led mellan nyckelben och skulderblad) slets av. Dessutom fick sig ryggen en rejäl törn vid kraschen.

Ett tag var OS-resan i fara.

– Nu mår jag bättre, nu mår jag bra. Det är lite småskavanker kvar. Men med lite tejp och kärlek funkar det bra med både axel och rygg. Jag känner mig relativt bra för att prestera, säger han.

Jobbat hårt

TT: Kärlek?

– Ja, alltså jag har rehabiliteringstränat med vår "fysio" som är så bra. Utan lite kärlek går det inte att bli hel, och jag har varit på gymmet och jobbat stenhårt. Tejpningen är hård, men har också den där lilla extra kärleksfulla touchen som krävs, säger han och skrattar.

TT: Hämmas du av skadan?

– Nej, jag måste lita på det här, annars går det inte. Det här är ingen skada som hämmar mig i åkningen, men det mentala måste vara där. Och det har jag fått när jag har legat där i poolen och sparkat och tänkt på det här.

TT: Tankar inför tävlingarna?

– Att göra ett bra race. Jag tror att om allt går min väg kommer det att bli att ett bra race som avgörs innan sista rakan. Jag kommer att kunna leda när vi går ut, förhoppningsvis går det lite långsammare och så kommer jag att kunna hålla ledningen.

"Kan vara med där uppe"

Viktor Andersson vann sin första tävling i världscupen i vintras och är just nu bäste svensk totalt, på åttonde plats.

– Jag har bevisat att jag kan vara i den absoluta toppen. Banan är hyfsat bra och passar mig helt okej. Har jag en bra dag kan jag vara med där uppe.

Och så avslöjar han vad han tänker på innan han kastar sig ut natten mellan tisdag och onsdag, svensk tid.

– Då tänker jag på när jag kommer hem, sätter mig i Vemdalen och äter pizzan Svensson Svensson. Det är en helt magisk pizza som bara finns i Vemdalen. Innehåller bland annat bacon och jag får väl fira med en sådan när jag kommer hem, säger han.

Och skrattar igen.