TT-Inrikes

Polisen: Knivbråket kan vara internt

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Sex elever har knivskurits och förts till sjukhus efter ett bråk i närheten av Bergsjöskolan i norra Göteborg. - Det kan handla om en intern uppgörelse i gruppen, säger Stefan Gustavsson, presstalesman för polisen i Västra Götaland.(TT)

Det blev en kaotisk dag för elever och personal på Bergsjöskolan i norra Göteborg. Vid lunchtid på måndagen startade ett bråk på ett torg nära skolan. Skadade elever tog sig till skolbyggnaden för att få vård av skolsköterskan och då larmades också polis och ambulans. Sex ungdomar fördes till Sahlgrenska Universitetssjukhuset för vård och kontroll. De har alla skurits eller rispats med kniv.

– För en är läget allvarligt men stabilt, de övriga fem är lindrigt skadade, säger Anders Berg på Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst. Alla sex skadade är pojkar i 15-årsåldern.

Sökte lugn

Rektor Maria Kempe Olsson på Bergsjöskolan bekräftade att flera av offren var elever på skolan.

Efter dåden skickade skolans ledning hem eleverna i de lägre årskurserna medan högstadieeleverna samlades i klassrummen tillsammans med sina lärare.

– Vi försökte få ett lugn på skolan. Lärare och personal har varit trygga vuxna, säger Maria Kempe Olsson.

Kan vara internt bråk

Inledningsvis talades om flera gärningsmän som skulle vara äldre än de skadade eleverna. Men på eftermiddagen ändrades tonläget.

– Det kan vara så att det är ett internt bråk i den här gruppen. Det är inte alls säkert att vi har några gärningsmän på fri fot, säger Stefan Gustavsson. Det finns flera saker som pekar mot det.

Lärare och personal samlades på skolan under eftermiddagen för att samtala.

– Vi vill förbereda oss på hur vi ska möta eleverna i morgon när vi ser dem igen, säger rektor Maria Kempe Olsson.