TT-Inrikes

Nya bevis i resningsärende efter Solnamord

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En 62-åring som dömts till fängelse för ett mord i Solna 2009 beviljades resning av Högsta domstolen tidigare i våras. En ny rekonstruktion av fallet visade att offret kan ha dött utan att någon annan var inblandad.(TT)

En 62-åring som dömts till fängelse för ett mord i Solna 2009 beviljades resning av Högsta domstolen tidigare i våras. En ny rekonstruktion av fallet visade att offret kan ha dött utan att någon annan var inblandad. Även Riksåklagaren har ansett att mannen bör få resning, då han enligt RÅ sannolikt friats om de nya omständigheterna varit kända för domstolen.

Men efter att ha gått igenom hela förundersökningen och gjort ännu en rekonstruktion av fallet anser den nu ansvarige åklagaren, Ida Arnell, att 62-åringen bör fällas för mordet. Hon har lämnat in ny bevisuppgift i ärendet, bestående av bland annat rekonstruktionen och nya förhör med rättsläkare och vittnen. Ärendet ska nu prövas av hovrätten på nytt.

Mannen har tidigare dömts av både tingsrätt och hovrätt för mordet på en man i 70-årsåldern, som hittades död i badkaret i sin lägenhet i Solna.