TT-Inrikes

Misstänkt erkänner dåd i Vetlanda

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Den man som misstänks ha mördat en ung kvinna och allvarligt skadat en annan kvinna på ett serviceboende i Vetlanda erkänner gärningen. Men varför och hur är ingenting som polisen vill kommentera. 25-åringen, som misstänks på sannolika skäl för brotten, förhördes på nytt under tisdagskvällen.(TT)

25-åringen, som misstänks på sannolika skäl för brotten, förhördes på nytt under tisdagskvällen.

– Han medger att han tagit livet av en person samt skadat ytterligare en. I övrigt går vi inte in ytterligare på vad han har sagt, säger Stefan Sundling, gruppchef för grova brott vid polisen i Jönköping.

Det var under natten till tisdag som polisen fick in ett larm om ett bråk på en adress tillhörande ett serviceboende i Vetlanda. Där påträffade polisen de båda skadade kvinnorna samt den misstänkte 25-åringen, som omhändertogs.

Inledande förhör

Trots räddningsförsök från ambulanspersonal gick den ena kvinnans liv inte att rädda och hon avled på platsen. Den andra kvinnan fördes till sjukhus. Exakt hur skadeläget ser ut för henne vill polisen inte säga.

– Men läget är stabilt. Vi har hållit ett inledande förhör med henne, säger Stefan Sundling.

Den misstänkte mannens försvare Uno Karlsson bekräftar att hans klient har medgett bruk av dödligt våld.

– Han har erkänt de faktiska omständigheterna, men han har inte tagit ställning till brottsrubriceringarna, säger Uno Karlsson.

Har lämnat förklaring

Uno Karlsson säger också att 25-åringen har berättat om ett motiv bakom handlingen.

– Han har lämnat en förklaring till sitt agerade, men vad den går ut på kan jag i nuläget inte kommentera.

Polisen befinner sig fortfarande i ett tidigt skede av utredningen och jobbar vidare med förhör under dagen.

– I dag fortsätter vi med de förhör som inte är gjorda, det handlar om ett scenario som ska säkerställas, Stefan Sundling.