TT-Inrikes

Man slog barn: Visste inte det var brottsligt

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En 50-årig man har häktats misstänkt för att ha misshandlat sina tre äldre barn i en ort i Skellefteå kommun, skriver Norran. Mannen medger att han slog men hans förklaring till agerandet var att han inte visste att det var brottsligt. Någon form av tillhygge har använts under misshandeln.(TT)

En 50-årig man har häktats misstänkt för att ha misshandlat sina tre äldre barn i en ort i Skellefteå kommun, skriver Norran.

Mannen medger att han slog men hans förklaring till agerandet var att han inte visste att det var brottsligt. Någon form av tillhygge har använts under misshandeln.

– Han har saknat uppsåt till brott och hänvisar till så kallad straffrättsvillfarelse, alltså att han inte visste om att hans agerande var brottsligt, säger 50-åringens advokat Urban Rönnblom till tidningen.

Åklagaren är dock av en helt annan uppfattning och menar att mannen var högst medveten om vad han gjorde. Han är även dömd tidigare för liknande brottslighet.

– Han har en skyldighet att känna till lagstiftningen i Sverige, han kan inte ha undgått att förstå att det är brottsligt att slå en annan person, säger åklagaren Minna Aspnäs.