TT-Inrikes

Man i sjönöd när segelbåt välte

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En man hamnade i vattnet när hans segelbåt kapsejsade och sjönk mellan Åstol och Dyrön i Bohuslän. Han kunde dock själv larma om olyckan, rapporterade Göteborgs-Posten. Både räddningshelikopter och flera båtar skickades till olycksplatsen, till slut var det en fiskebåt som hann fram först.(TT)

En man hamnade i vattnet när hans segelbåt kapsejsade och sjönk mellan Åstol och Dyrön i Bohuslän. Han kunde dock själv larma om olyckan, rapporterade Göteborgs-Posten.

Både räddningshelikopter och flera båtar skickades till olycksplatsen, till slut var det en fiskebåt som hann fram först.

– Han blev upplockad av fiskebåten, är vid god vigör och har fått skjuts hem, säger Marcus Clemert på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral till TT.

Varför segelbåten välte är oklart. Klokt nog hade seglaren, som var ensam ombord, både flytväst och ett vattentätt fodral till sin mobiltelefon.

– Det är en väldigt bra grej, eftersom det går att prata igenom fodralet också. Så vi hade kontakt med honom under hela tiden, säger Marcus Clemert.