TT-Inrikes

Kriminellt gäng rekryterar i grundskolor

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Det danska kriminella nätverket Loyal to familia (LTF) har försökt rekrytera ett 15-tal unga personer i Eslöv, rapporterar Skånska Dagbladet. Kommunen meddelar att man vid flera tillfällen har avvisat grupper av obehöriga från sina grundskolor och att man står i kontakt med polisen.(TT)

Det danska kriminella nätverket Loyal to familia (LTF) har försökt rekrytera ett 15-tal unga personer i Eslöv, rapporterar Skånska Dagbladet.

Kommunen meddelar att man vid flera tillfällen har avvisat grupper av obehöriga från sina grundskolor och att man står i kontakt med polisen.

LTF har uppmärksammats i samband med gängkonflikter och våldsincidenter på andra sidan Öresund. De har försökt etablera sig i Sverige, men har inte lyckats fullt ut och syns mest i mindre orter som Eslöv och Hörby, uppger polisen för Skånskan. Där försöker de komma i kontakt främst med högstadieungdomar.

Polisen tog notis om LTF:s aktiviteter i Eslöv för ett par veckor sedan och har åkt runt till unga som anses befinna sig i en riskzon och hållit samtal med deras familjer.