TT-Inrikes

Tio skadade i brand - en gripen

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En man har anhållits efter branden i ett flerfamiljshus i Trollhättan, där tio personer rökskadades. Mannen fördes själv till sjukhus för kontroll, men greps där av polisen. Han är misstänkt för grov allmänfarlig vårdslöshet. Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks ha vållat branden av oaktsamhet.(TT)

Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks ha vållat branden av oaktsamhet. Han är innehavare av lägenheten där branden startade.

– Det finns inget uppsåt, som vi ser det just nu, säger Peter Adlersson, presstalesman på polisregion Väst, till tidningen TTELA.

Tio personer med rökskador fördes till länssjukhuset i Trollhättan. De bedömdes på morgonen vara lindrigt skadade.

Larmet om branden kom vid två-tiden natten till onsdagen.

– När vår personal kom till platsen fann de en fullt utvecklad brand i en lägenhet på bottenplan, säger Andreas Svenblad, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund till TT.

Dörren till den brinnande lägenheten uppges ha stått öppen, och därför kunde brandröken sprida sig ut till övriga delar av huset. Boende i huset evakuerades via fönster och balkonger.

Strax efter klockan 04 avslutade räddningstjänsten sin insats på platsen. Lägenheten har spärrats av och kommer att genomgå en teknisk undersökning.