TT-Inrikes

En anhållen för dubbelmord i Mantorp

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En man har på sannolika skäl anhållits för det uppmärksammade dubbelmordet på en gård utanför Mantorp i juni. "Polisen systematiska och uthålliga kartläggningsarbete har lett fram till att vi lyckades identifiera en misstänkt man.(TT)

"Polisen systematiska och uthålliga kartläggningsarbete har lett fram till att vi lyckades identifiera en misstänkt man. Denna man är tidigare okänd för oss", säger vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh vid åklagarkammaren i Linköping i ett pressmeddelande.

Mannen anhölls i sin frånvaro i förmiddags och polisen kunde gripa honom vid 16-tiden. Gripandet gick lugnt till, enligt polisen.

Det var den 11 juni som ett äldre par hittades döda i sitt hem. Offren tvingades ta ut pengar innan de bands med silvertejp och mördades och åklagaren beskrev händelsen "som en ren avrättning".

Polisen har genomfört hundratals topsningar i utredningsarbetet.

Det var en ovanlig silvertejp som användes för att binda det äldre paret och utredarna har besökt tiotals butiker och pratat med tejpimportörer för att hitta var den säljs.

Polisen trodde först att återförsäljaren kunde finnas utomlands, men den troliga återförsäljaren finns i närområdet.

"Utredningen går nu in i en ny fas där vi kommer att kartlägga den misstänkte personen, hur denne rört sig, kopplingar till platser och personer. Arbetet är långt från färdigt", säger Eva Nemec Nordh i pressmeddelandet.