TT-Inrikes

Dödshotade kollega som bjöd på middag

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En man som blev hembjuden till sin före detta kollega började dödshota kvinnan efter middagen. Enligt mannen bjöd kvinnan på "katastrofdryck" som gav honom ångest och depression. Mannen sade att han skulle skära huvudet av henne och kasta huvudet på hennes arbetsplats, skriver Västerbottens-Kuriren.(TT)

En man som blev hembjuden till sin före detta kollega började dödshota kvinnan efter middagen. Enligt mannen bjöd kvinnan på "katastrofdryck" som gav honom ångest och depression.

Mannen sade att han skulle skära huvudet av henne och kasta huvudet på hennes arbetsplats, skriver Västerbottens-Kuriren.

Mannen hävdar att kvinnan var avundsjuk på honom för att det gick bra för honom på jobbet. Han anser också att det är kvinnans fel att han fick sparken, trots att hon bytt arbetsplats.

Han har förutom de verbala dödshoten skickat bild på en kniv, stått utanför kvinnans lägenhet och dragit ett finger över halsen när hon såg honom samt slagit sönder sidospeglarna på hennes bil.

En rättpsykiatrisk undersökning visar att mannen lider av en allvarlig psykisk störning. Mannen döms vid Lycksele tingsrätt till rättspsykiatrisk vård, för olaga hot och skadegörelse.