TT-Inrikes

23-åring erkänner knivattacker i Wien

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En 23-årig man har erkänt två knivattacker som ägde rum i centrala Wien, Österrike, på onsdagskvällen. Det var vid 20-tiden på kvällen som en familj - en 67-årig man, en 56-årig kvinna och deras 17-åriga dotter - angreps av en för dem främmande man på gatan Praterstrasse i stadsdelen Leopoldstadt.(TT)

En 23-årig man har erkänt två knivattacker som ägde rum i centrala Wien, Österrike, på onsdagskvällen.

Det var vid 20-tiden på kvällen som en familj - en 67-årig man, en 56-årig kvinna och deras 17-åriga dotter - angreps av en för dem främmande man på gatan Praterstrasse i stadsdelen Leopoldstadt. Pappans tillstånd är livshotande, medan mamman och dottern har allvarliga, men stabila, skador.

Inom en halvtimme efter det första dådet attackerades också en 20-årig man i ett grannkvarter. Denne är allvarligt skadad.

Den misstänkte 23-åringen är afghansk medborgare och ska ha valt ut sina offer slumpmässigt. I förhör ska han enligt polisen ha berättat att motivet till den första attacken var "ilska över sin egen livssituation". 20-åringen ska vara en av 23-åringens vänner, en landsman, som den misstänkte anser bära ansvaret för hans narkotikamissbruk.