TT-Feature

"Toppen av ingenting" splittrar Berlinpublik

TT-Feature Artikeln publicerades

Komedin "Toppen av ingenting" är den första svenska filmen på åtta år att bli uttagen i huvudtävlan på filmfestivalen i Berlin. Det innebär att filmen kan prisas med en Guldbjörn. I går pressvisades filmen inför en splittrad publik. Variety kallar filmen för irriterande och obehaglig.(TT)

Komedin "Toppen av ingenting" är den första svenska filmen på åtta år att bli uttagen i huvudtävlan på filmfestivalen i Berlin. Det innebär att filmen kan prisas med en Guldbjörn. I går pressvisades filmen inför en splittrad publik.

Variety kallar filmen för irriterande och obehaglig. The Hollywood Reporter är inne på samma spår. Tidningen funderar över om komedin valts ut i huvudtävlan som en provokation. Recensenten beskriver också hur flera personer lämnade salongen under visningen.

Men i Aftonbladet ges en annan bild. Tidningen skriver att filmen möttes av applåder och jubel.

"Toppen av ingenting" handlar om 68-åriga Nojet som ärver en hyresfastighet av sin nyligen avlidne pappa. Som nybliven hyresvärd hamnar hon mitt i den mörka bostadsmarknaden i Stockholm. Huvudrollen spelas av Léonore Ekstrand och filmen regisseras av hennes brorson Axel Petersén och Måns Månsson.

"Toppen av ingenting" har biopremiär den 16 mars.