TT-Ekonomi

En tredjedel av Air Frances flyg inställda

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

Ungefär en tredjedel av franska flygbolaget Air Frances flighter ställdes in på lördagen till följd av en strejk bland piloter, kabinpersonal och markpersonal. Personalen kräver sex procents löneförhöjning, medan arbetsgivaren har erbjudit en procent.(TT)

Ungefär en tredjedel av franska flygbolaget Air Frances flighter ställdes in på lördagen till följd av en strejk bland piloter, kabinpersonal och markpersonal.

Personalen kräver sex procents löneförhöjning, medan arbetsgivaren har erbjudit en procent.

Flygbolaget varnar för att varje strejkdag kostar 25 miljoner euro, pengar som borde användas till nya flygplan och att skapa arbetstillfällen. Facken å sin sida menar att de borde få ta del av löneförhöjningar efter en frysning av lönerna sedan 2011, vilket lett till att flygbolaget kunnat redovisa vinstsiffror igen.

35 procent av medeldistansflygen från och till flygplatsen Charles de Gaulle norr om Paris ställs in, liksom 25 procent av långdistansflygen generellt, och 30 procent av inrikesflygen.

Om parterna inte kommer överens väntar nya strejker den 10, 11, 17, 18, 23 och 24 april, rapporterar flygbolaget på sin hemsida.