Sporten

Eslöv föll i SM-finalen

Sporten Artikeln publicerades

Det blev inget SM-guld för de fem handbollstjejerna från Karlshamn.
Deras klubb, Team Eslöv IK, gav dock förhandsfavoriterna IK Sävehof en strid ända in i kaklet.

Med fem minuter kvar av finalen inför över 8 000 åskådare i Scandinavium var ställningen 22–22 sedan Eslöv vid två tillfällen hämtat in Sävehofs fyramålsförsprång.
– Vi visade att Sävehof inte är så outstanding som alla säger. Vi var precis lika bra och kunde lika gärna vunnit, säger sexmålskytten Anna Olsson.
Vid ställningen 24–23 till Sävehof och drygt två minuter kvar att spela kom avgörandet. Isabelle Gulldén satte 25–23 på straff och i anfallet efter räddade Sävehofs målvakt Cecilia Grubbström ett genombrott från Anna Olsson.
Matchen slutade 25–23 (10–8) och SM-guldet gick för tredje året i följd till Sävehof.
Under matchens inledning hade Eslöv en ren Blekinge-, eller rättare sagt Karlshamnsuppställning, på nio meter. Anna Olsson var vänsternia, Jennie Johansson mittnia och Hanna Jeppsson högernia. I mål valde Eslövstränaren att ställa Therese Brorsson från start och det var först i andra halvlek som Maria Olsson fick göra ett längre inhopp.
Lina Olsson fanns med i den första laguppställningen, men ströks sedan och fick stötta sina Karlshamnskolleger från läktaren.
Matchupptakten bjöd på ett oerhört tufft försvarsspel från bägge håll och det gjorde att matchen länge var målsnål. Efter en spelad kvart var ställningen 3–3 och det tog Sävehof drygt tolv minuter att göra det första spelmålet.
– Vi visste att vi var tvingade att få stopp på Isabelle Gulldén om vi skulle ha en chans. I första halvlek lyckades vi bra med det, men lite sämre i andra, säger Anna Olsson.
Gulldén var matchens stora lirare och tillsammans med målvakten Grubbström de som närmast stod i vägen för Karlshamnstjejernas gulddrömmar.
– Fast när man väl fått sova på saken är nog inte den här så dum heller, säger 19-åriga Jennie Johansson och greppar runt silvermedaljen.
Johansson har svarat för rena dundersuccén under sin debutsäsong i elitserien. En debut som var snubblande nära att sluta högst på pallen.