Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”Två riktigt bra matcher för moralen”

Vissa segrar betyder mer än andra.
Karlskrona • Publicerad 3 januari 2018

Tvåpoängaren borta mot Linköping var en sådan.

– Nu har vi hämtat hem två matcher på raken. Starkt, säger Henrik Nilsson.

Annons

Henrik Nilsson passade fram Marcus Paulsson, i bakgrunden, till det avgörande målet mot Linköping senast. Nu handlar det om spel hemma mot HV71.
Henrik Nilsson passade fram Marcus Paulsson, i bakgrunden, till det avgörande målet mot Linköping senast. Nu handlar det om spel hemma mot HV71.Foto: Andreas Blomlöf

KHK-backen säger det lagom inför torsdagskvällens möte mot HV71. 1–4 mot Brynäs gav 4–4 och en poäng via suddenförlust och 0–2 mot Linköping vändes till seger med 3–2 i förlängningen.

– Två riktigt bra matcher för moralen. Det har gett oss en boost, säger 27:an som svarade för en äkta smörpassning fram till Marcus Paulsson – vilket betydde KHK:s tredje mål för kvällen och två viktiga poäng.

Gillar du att spela tre mot tre?

– Det passar min skridskoåkning bättre, skrattar 26-åringen och berättar att han tidigare gick under smeknamnet ”Silja” med tanke på han inte alltid var som snabbast i vändningarna – ungefär som en Finlandsfärja med andra ord.

Sett till Karlskrona HK:s skrala bortafacit var just insatsen mot Linköping extra viktig.

– Inför den matchen sa vi att vi skulle täppa igen bättre. Matchen innan, mot Luleå, försökte vi köra mer. Det gick sådär..., säger Nilsson och försöker glömma den nesliga 1–7-förlusten.

Vad är det viktigaste att tänka på nu?

– Att hålla oss till vårt spel. Nästa vecka kommer det tre raka bortamatcher och det är viktigt att plocka poäng där också, säger KHK-backen väl medveten om att såväl Rögle som Mora vann sina matcher i tisdags.

Det finns ju alternativ till att hämta upp underlägen?

Annons

– Exakt. Vi behöver inte göra det så spännande. HV71 är bra, men går vi in med samma inställning som senast så...

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons