Hemmalaget vann med 5–1.
Kalmar • Publicerad 6 december 2017
Tung förlust för Olofströms IK.
Tung förlust för Olofströms IK.Foto: Bo Åkesson

Olofström IK jagar alltvåan, men i kvällens match mot Kalmar HC gick inte laget att känna igen enligt tränaren Teemu Elomo. Bortalaget fick en blytung start och hamnade tidigt i ett 3–0-underläge.

– Varken attityden eller viljan finns där i dag, varför vet jag inte, men ingen tycks vilja åka skridskor, säger Elomo.

Han var mäkta besviken med sitt lag som hade flera goda chanser att ta sig tillbaka in i matchen.

– Vi spelar under en lång sekvens fem mot tre och i tio minuter spelar vi fem mot fyra, men vi gör inga mål. Ska man ha någon chans i en match mot Kalmar gäller det att göra mål i sina powerplay.

Den andra perioden hann knappt starta innan hemmalaget Kalmar HC gjorde 4–0. André Leclair reducerade, men i stället för en comeback gjorde Kalmar 5–1 i mitten på tredje och dödade OIK:s gnista.

– Vi förlorar den här matchen i den första perioden och det är egentligen bara tack vare vilja och attityden.

Nu blir helgens match mot fjärdeplacerade Boro/Vetlanda än mer viktig för Olofström.

– Mycket måste hända på träningarna innan söndag om vi ska ha någon chans i den matchen.