Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tufft matchande väntar KHK

Julfirandet är över och KHK–spelarna är åter i vardagen.
Matcherna duggar tätt efter julledigheten.
Först blir en lång bortaresa till Luleå.
Karlskrona • Publicerad 26 december 2017
Johannes Jönsson fanns inte med senast KHK mötte Luleå, nu hoppas han kunna vakta målet.
Johannes Jönsson fanns inte med senast KHK mötte Luleå, nu hoppas han kunna vakta målet.Foto: Bo Åkesson

Segern mot Örebro senast var både viktig och välbehövlig för Karlskrona HK. Efter tre dagars ledighet går laget in i ett tufft matchande med matcher varannan dag. Luleå, Brynäs och Linköping återstår innan 2017 blir 2018.

– Jag har tittat lite i förväg och ja, det är en del matcher, men det ska bara bli roligt. Att vi får tre dagars vila innan hör inte till vanligheterna så det är perfekt för oss, säger KHK:s burväktare Johannes Jönsson.

Annons

Jönsson var i sin vana trogen en av Karlskrona HK:s bästa mot Örebro, målvakten fick jobba hårt när bortalaget tryckte på i den andra perioden.

– Även om de var lite bättre än oss i den andra perioden spelade vi med en helt annan energi och det brann i oss på ett annat sätt.

Nu väntar Luleå på bortaplan, längsta bortaresan mot ett laget som Karlskrona HK inte vunnit mot den här säsongen. Förlusten efter förlängning hemma 0–1 och förlust med 0–6 borta.

– De ligger några placeringar över oss och är ett bra lag. Jag tycker att det viktigaste för oss blir att försöka spela den hockeyn vi gör på hemmais, för där är vi riktigt bra.

Jönsson fanns inte med i 0–6-förlusten i Luleå senast. En magsjuka stoppade målvakten som inte fick åka med laget hem.

– Det stämmer, jag fick vara kvar en dag extra. Förhoppningsvis håller jag mig frisk den här gången.

Nu när matcherna duggar så tätt, vad blir det viktigaste för att hålla uppe energinivån?

– Det är viktigt att inte ta något för givet och lägga ner samma hårda jobb i alla matcher. Det är det som är svårt i bland, men gör alla det hundraprocentiga jobbet så blir det bra.

Karlskrona HK vill gärna skriva nytt kontrakt med Johannes Jönsson, något Blekingesport tidigare har skrivit om. Men han har valt att avvakta lite kring framtiden.

– Jag trivs otroligt bra här i Karlskrona och de har hjälpt mig mycket. Vi får se vad som händer.

Per WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons