Sport

Styrkebesked av Mjällby som slog superettanlag

Växjö Artikeln publicerades
Jacob Bergström och hans Mjällby AIF fortsätter att imponera på försäsongen.
Foto: Lena Ehring
Jacob Bergström och hans Mjällby AIF fortsätter att imponera på försäsongen.

Tredje träningsmatchen blev ytterligare ett styrkebesked av Mjällby.

De gulsvarta besegrade superettanlaget Östers IF med stabila 2–0.

Mjällby fortsätter att imponerar under försäsongen. Under fredagen spelade laget sin tredje match i Växjö mot superettanlaget Östers IF och vann ganska så bekvämt med 2–0.

– Vi var lite illa ute under de första tio minuterna, men sedan tycker jag att vi tar över matchen, säger Mjällbys tränare Jonas Andersson.

Östers IF är det andra superettanmotståndet som Mjällby har ställts mot under försäsongen (spelade 1–1 mot Helsingborg) och resultaten har varit mycket lovande.

– Men vi får absolut inte slappna av. De här insatserna har så klart givit hos självförtroende och ett kvitto på att vi gör saker bra, men samtidigt kan vi inte slappna av för det utan det gäller att vi jobbar ännu hårdare framöver. Det finns saker som kan bli bättre, säger Mjällbys Viktor Gustafson.

Gustafson är ett av flera nyförvärv som nu gjort ett par matcher med Mjällby och han gillar hur det har sett ut i starten.

– Vi har spelat bra och vi har redan en go sammanhållning.

Jacob Bergström fortsatte på den inslagna vägen med att göra mål (fem mål på tre matcher). Han satte 1–0 i den första halvleken efter en blixtrande omställning. I den andra gjorde sedan unge Axel Andersson 2–0 och fastställde slutresultatet.

– Jag är nöjd med att vi vågar spela även mot lag som Öster och Helsingborg. Vi åker inte hit och slår långbollar utan vi vågar bygga spelet bakifrån och i dag fanns det flera fina kombinationer, säger Jonas Andersson.

Mjällbytränaren är nöjd med hur truppen ser ut inför säsongen, men utesluter inte att det kan bli ytterligare någon förstärkning.

– Vi har en bred trupp med en god konkurrens om platserna. Men vi håller ögonen öppna och skulle vi ta in någon till spelare så är det någon som verkligen går in och förbättrar oss. Men jag är jättenöjd med min trupp.