Sport

Snabba vändningar och smart defensiv

Karlskrona Artikeln publicerades

Ove Molin bjuder på de senaste funderingarna inför torsdagens match mot HV 71 samtidigt som Henrik Nilsson snackar om ”snabba” vändningar.

 

Ove Molin: – Vi har tittat på sekvenser från framför allt Linköpingsmatchen där vi gör bra saker i vår defensiv som leder till en offensiv. Det är den stora skillnaden från den matchen jämfört med andra bortamatcher.

– De första två perioderna är det bästa vi har gjort på bortaplan.

– Vi värderade lägena bättre och höll ihop laget. Vi hade en större noggrannhet i att göra det svårt för motståndarna. Det har varit för enkelt att ta vår zon innan och etablera ett spel där.

– Får vi våra omställningarna är vi vassa. – Här hemma kan vi spela offensivt också. Det behöver vi inte vara oroliga för. Det är vanligare att vi spelar mer offensivt här, det tillåts man oftast. Men några lag har tagit kommandot mot oss här och då gäller det att vi vågar stå emot och spelar vårt försvarsspel när det behövs.

Läget i laget: Kristoffer Söder är sjuk, förkyld som så många andra, och är därmed tveksamt startande. Ludwig Blomstrand lämnade Karlskrona HK tidigt under onsdagsmorgonen. 24-åringen har skrivit på för 2,5 säsong tillsammans med allsvenska Södertälje SK.