Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Pallplatser för unga skyttar

I lördags arrangerade Gullabo skytteförening Lindbergs Cup i luftgevärsskytte. Totalt ställde 85 skyttar upp – fem av dessa kom från Blekinge, eller snarare Eringsboda-Backaryd Skytteförening.
Luftgevärsskytte • Publicerad 19 februari 2018
Här är gänget från Eringsboda-Backaryd. Främre radern från vänster: Isak Holgersson, Joel Holgersson och Petter Harrysson. Bakre raden Alva Johansson-Hultgren och Joel Robertsson.
Här är gänget från Eringsboda-Backaryd. Främre radern från vänster: Isak Holgersson, Joel Holgersson och Petter Harrysson. Bakre raden Alva Johansson-Hultgren och Joel Robertsson.Foto: Göran Johansson

Alla klassers grundomgång sköts med 30 skott vilket kan ge max 327 poäng. I finalerna skjuts skott för skott vilket innebär att skytten med sämsta poäng per skott måste lämna tävlingen till endast en skytt återstår.

I klassen LSi Mini, barn upp till 11 år, ställde Petter Harrysson och Joel Holgersson upp och sköt bra personliga resultat. Miniklassen är instegsklassen och man tävlar bara mot sig själv och det presenteras ingen resultatlista.

Annons

I klass LSi 11 sittande, kom Isak Holgersson 3:a med 313,2 och slutade på en fjärde plats i finalomgången efter elva särskjutningsskott. Klass LSi 15 sittande, vanns av Joel Robertsson med 318,7 och placerade sig på tredje plats i finalen efter 12 skott.

I klass L17 stående, vann Alva Johansson-Hultgren med 307,1 och tog även hem finalskyttet efter 13 skott.

Överlag presenterades höga poäng i grundomgångarna och finalerna var stundtals gastkramande med ett antal 10,9 poängare vilket är det högsta poäng ett skott kan få. Både Isak och Alva lyckades med denna bedrift.

Två guld och ett brons i grundomgångarna samt ett guld och en tredje- och en fjärdeplats i finalerna är ett bra resultat för den lilla föreningen med de små möjligheterna till bra träningsmöjligheter.

Vi noterar också att föreningens Inez Andersson och Alva Johansson-Hultgren har kvalificerat sig till riksfinalen i Skyttiaden, som går i Eskilstuna den 10 mars.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons