Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Millestedt får lämna FBC Karlskrona

Trots tätkänning får Sofie Millestedt lämna tränaruppdraget i FBC Karlskrona.
Millestedt ersätts av Jens Norrman med omedelbar verkan.
– Om jag inte får behålla min roll har jag ju fått sparken, säger Millestedt.
KARLSKRONA • Publicerad 29 december 2017
Sofie Millestedt är inte längre tränare för FBC Karlskronas herrlag i innebandy.
Sofie Millestedt är inte längre tränare för FBC Karlskronas herrlag i innebandy.Foto: Bo Åkesson

Tanken var att Elmar Gudbrandsson skulle leda Karlskronas nya innebandyförening mot division 1, men Gudbrandsson hoppade av precis innan seriestarten i division 2 och ersattes då av Sofie Millestedt och Otto Trumars Jansson.

Med halva serien spelad ligger FBC Karlskrona femma, bara tre poäng från andraplatsen som ger avancemang till division 1.

Annons

– Jag hade inte sagt något om vi inte varit med i toppen, men nu köper jag inte resonemanget. Det här kom som en total överraskning, säger Millestedt.

I går, berättar Millestedt, fick hon ett samtal där FBC Karlskrona förklarade att Jens Norrman skulle ta över herrlaget i division 2 och att Millestedt och Trumars Jansson erbjöds att ta hand om föreningens lag i division 4.

– Jag har tackat nej. Det har inte med killarna i division 4-laget att göra utan det är mer ett nej på grund av sättet som det här har skötts på, säger Millestedt.

Under fredagen informerades spelartruppen om förändringen runt division 2-laget.

– Sofie har inte fått sparken. Styrelsen har valt att utöka staben med en person. Sofie och Otto erbjuds andra arbetsuppgifter i föreningen, säger ordföranden Claes Wiridén.

Wiridén är delvis självkritisk:

– Vi i styrelsen har granskat oss själva och har kanske inte klargjort uppdraget för våra tränare. Rollerna har varit otydliga. Vi känner att vi behöver utveckla tränings- och tävlingskulturen. När det öppnade sig ett läge med Jens Norrman kände vi att vi var tvungna att nappa på det.

Från styrelsens sida menar Wiridén att det inte finns något missnöje med Millestedts och Trumars Janssons sätt att leda laget.

– Vi ligger femma och har tätkänning, men om vi ska nå division 1 är den tränarlösning vi har haft inte hållbar.

Att det funnits någon form av missnöje bland spelarna har Wiridén märkt av.

Annons

– Ser man en negativ trend i träningsnärvaron så måste man reagera och det har vi gjort.

Millestedt:

– Jag vet inte vad det är för trend han pratar om. Vi har spelare som jobbar och studerar och de har ingen ersättning för att spela innebandy. Jag vet inte vilka krav man ska ställa på dem då. Jag har i alla fall inte sett någon negativ trend i träningsnärvaron.

Connie NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons