Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Måltjuven tillbaka i ett vinnande OIK

Olofström IK inledde alltvåan på bästa sätt genom att besegra gästande Kungälv IK med 3–1.
– Härligt med en bra start och det höjer det mesta inom laget, säger tränaren Teemu Elomo.
OLOFSTRÖM • Publicerad 7 januari 2018
Michelle Paquette tillbaka i OIK-tröjan.
Michelle Paquette tillbaka i OIK-tröjan.Foto: Bo Åkesson

OIK, som åter har Michael Paquette i laget efter hans sejour i Boro/Vetlanda, vann rättvist efter bra spel i första och tredje perioden.

– Det var bara i andra perioden som vi slutade att åka skridsko och slog bort för många passningar. Vi hade lägen för fler mål i första perioden och vi fick extra chanser eftersom vi var täta i mittzon. Vårt boxplay fungerade och så var Anton (Johansson) säker i målet, säger Elomo.

Annons

– Allt kändes bättre ju längre matchen gick. Jag kunde hålla puckarna och inte släppa returer samt att vårt försvarsspel var mycket bra, säger målvakten Johansson.

Lagkaptenen David Norrman var belåten.

– Vi var lite taffliga i början, men sedan var vi det bättre laget. Vi har bra spets i André (Leclair) och han gjorde två mål och spelade fram ett. Skönt med en seger direkt, säger han.

Inledningen såg inte bra ut för OIK. Laget drog på sig dubbla utvisningar och fick spela med två man mindre i 1.38. Kungälv tryckte på, men en stark box såg till att det bara var ett skott som nådde målvakten. Spelet var hafsigt från båda håll första minuterna, men efter OIK:s 1–0-mål av Leclair började hemmalaget att spela stabilare. Detta hindrade dock inte Kungälv att kvittera i en snabb omställning. Det var bud på fler hemmamål, men avsluten plockade målvakten.

Kungälv var bättre i andra perioden. OIK verkade tappa tempo och slarvade i uppspelen. Kungälv fick chansen i numerärt överläge efter 15.16, men det var OIK som nätade efter 15.59. Efter fin brytning och uppåkning kunde Albert Pream frispela Leclair, som sköt 2–1.

Efter dryga minuten i tredje perioden kom 3–1. Gästernas ena back trillade och Robin Mendelsohn snappade upp pucken och kunde sedan passa Leclair, som passade tillbaka och målet var helt öppet. OIK bevakade sedan sin ledning och det var stabilt.

Målvakten Anton Johansson, Albert Pream och Craig Gans får ett extra plus.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons