Jössarinken – en ointaglig borg

Mörrum knockade Borås hemma i Jössarinken.
3–0 efter den första perioden blev 5–0 till slut.
– Skönt, jag var riktigt orolig för den här matchen, säger Torbjörn Svensson, assisterande tränare i Mörrum.
Mörrum • Publicerad 16 mars 2018
Marcus Eriksson gjorde tre mål när Mörrum besegrade Borås med 5–0.
Marcus Eriksson gjorde tre mål när Mörrum besegrade Borås med 5–0.Foto: Bo Åkesson/arkiv

Mörrumstränaren Andreas Ernebrand sade inför matchen till alla som ville lyssna att Borås är ett lag som brukar gå på knock.

Det blev precis tvärtom den här gången.

Gojset fick hål på gästerna i power-play efter åtta minuters spel och innan perioden var till ända hade man smällt in ytterligare två puckar bakom Borås målvakt.

Matchen var så klart avgjord redan där för när hemmalaget väl hade klarat de första fem minuterna utan att släppa in mål, trots ett boxplay, så kontrollerade man händelserna totalt.

– Vi hade snackat om att de brukar starta bra så vi delade in matchen i de första fem minuterna och sedan resten. Vi hade totalt fokus på de första fem, säger Torbjörn Svensson.

Borås bytte målvakt efter 0–5, men det blev ändå inget fredagsmys för laget även om Emil Norrman som kom in höll nollan. Gästerna lyckades inte få hål på Norrmans kollega Danil Kudashev i Mörrum.

Jössarinken har numera blivit som en ointaglig borg för de motståndarlag som åker ut på isen. Laget har inte förlorat på sin hemmaplan sedan slutet på oktober förra året och det betyder 18 raka segrar.

Det är tveksamt om det någonsin har hänt i klubbens historia.

– Det hade jag faktiskt ingen koll på. Det låter ju riktigt häftigt, men vi får nog ligga lite lågt med den uppgiften, säger Svensson med ett leende.

Han menar förstås att spelarna inte ska drabbas av övermod.