Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

IFK Karlskrona vägrar att förlora

IFK Karlskronas handbollsseger mot Hörbylaget Lågan var egentligen inte mycket att snacka om.
30–20 var ett resultat som kunde varit betydligt större.
Marschen mot seriesegern fortsätter.
Karlskrona • Publicerad 3 februari 2018 • Uppdaterad 4 februari 2018
Ajdin Cosic fick nätet att rassla gång efter gång i Karlskrona Idrottshall.
Ajdin Cosic fick nätet att rassla gång efter gång i Karlskrona Idrottshall.Foto: Charlotta Bäckström

Det var först i andra halvlek som IFK-spelarna (de flesta) visade vad de kan och vad de vill med sitt spel. En som dock visade vilja hela matchen var linjespelaren, Ajdin Cosic. Han visade vägen genom att svara för de första sex målen.

– Vi hade ingen fart i spelet under första halvlek. Och det har varit vårt signum i alltför många matcher. Men i andra halvlek fick vi träff på de och det kändes bättre, säger Cosic.

Annons

12–10 i paus var inte vad någon spelare eller ledare hade räknat med. Det blev lite för mycket transportsträcka de första 30 minuterna.

– Det blev ju bättre, men å andra sidan har vi stora krav på oss själva. Vi vet ju vad som krävs för att nå och sedermera spela kval. Då går det inte att slappna av eller tro att det löser sig. Då kan vi förlora, menar Ajdin Cosic.

Nu löste det sig för alla IFK-spelare. Ajdin fortsatte göra mål från linjen hamnade till slut på tvåsiffrigt. Anders Andersson sköt så det stod härliga till och fick in fem bollar i senare delen av matchen. Och Rasmus Olsson var jämnheten själv och slutade på sex mål.

– Det gäller att ha spelförståelse i matcherna. Och det visade vi genom att punktmarkera deras bästa spelare Jonathan Hellström, säger André Savic, som fick uppdraget att punkta Hellström.

André Savic som åker tåg från Stockholm till varje match. Han jobbar och bor i huvudstaden. Men när Nicklas Martinsson kallade på honom, efter skador i truppen ställde han upp.

– Klart jag ställer upp för mitt IFK. Men jag sade som det var, att jag inte tränat ordentligt eller spelat på drygt ett år, säger Savic och skrattar.

Spelförståelsen har han dock kvar och det visade sig vara en bra medicin i matchen mot Lågan.

– Det är skoj att spela och kan vi vinna division 2 så vore det bra. Då har jag varit med om att vinna serien två gånger med IFK Karlskrona, säger André och minns tillbaka.

Nog ser det bra ut inför resterande sex matcher. Även om tränaren Nicklas Martinsson kräver seger i fem av dem för att vara på den säkra sidan.

Conny Pettersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons