Rögle körde över Karlskrona HK

Karlskrona HK vann med 4–1 i den första matchen i back to back-mötet mot Rögle BK i fredags.
Nu var det retur i Karlskrona.
Då var KHK chanslöst och förlorade med 2–6 (1–4, 0–2, 1–0).
Karlskrona • Publicerad 3 mars 2018
Morten Madsens Karlskrona HK åkte på en riktig smäll mot Rögle.
Morten Madsens Karlskrona HK åkte på en riktig smäll mot Rögle.Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Rögle gick ut hårt i matchen och de fick utdelning snabbt. Johannes Jönsson släppte en retur lite väl enkelt och då var det 0–1 efter drygt tre minuter.

Det skulle bli värre för KHK, mycket värre. Efter tio minuter var det 0–3. Tränare Ove Molin gjorde ett målvaktsbyte, ut med Jönsson – som var så bra i Ängelholm – och in med Johan Holmqvist.

– Vi gjorde misstag över hela banan, säger Konstantin Komarek,

KHK skulle få lite kontakt före pausvilan. Marcus Paulsson kom fri, i ett powerplay, och var iskall när han lyfte upp pucken i ena krysset.

KHK:s glädje varade bara i några sekunder sedan hade Ted Brithén gjort 1–4 där pucken satt i nätet bakom en skymd Holmqvist.

– Första perioden var alldeles för dålig, säger Komarek.

Och att ge Rögle ett så stort försprång fungerar inte.

– Vi vet att de har varit bra så vi visste att det skulle bli jäkligt tungt att komma tillbaka, menar Komarek.

KHK var tvunget att jaga och fem minuter in i den andra perioden fick de ett powerplay-läge. De skapade flera bra chanser, men KHK fick inte in pucken. Fast det såg ut att ge energi i någon minut i alla fall.

– Vi var på hugget. Då kom två mål till, säger Komarek och suckar.

Rögle gjorde 1–5 och 1–6. Då vann ändå KHK skotten i den perioden med 13–6 ... Det var nattsvart för KHK och allt som var så bra i fredags var som bortblåst.

I den sista perioden handlade det egentligen bara att försöka putsa till siffrorna något. Det gjorde Joel Kellman och matchen slutade 2–6.

Samtidigt vann bottenkonkurrenterna Örebro och Mora och det ser tufft ut för KHK att klara sig kvar i SHL utan att behöva kvala.

I tabellen är KHK två poäng efter Mora och fem efter Örebro.