Sport

Kaptenen: ”Gäller att släppa bromsen”

Ishockey Artikeln publicerades

Karlskrona HK vaknade för sent.

När dessutom målen uteblev var det definitivt kört.

Malmö vann med 2–1.

 

– Nu gäller att släppa bromsen. Vi kan inte komma längre ned, konstaterar lagkaptenen Morten Madsen som var en av målsumparna tack vare ett skott i stolpen.

Hemmalaget inledde darrigt och Malmö gled i väg till en stabil 2–0-ledning utan att behöva imponera nämnvärt. De åtta busstimmarna efter Moratrippen såg ut att sitta i benen och detta i kombination med att Johannes Jönsson inte såg ut att ha sin bästa kväll mellan stolparna gjorde att laget fick ett tufft utgångsläge.

– Vi hade problem att komma upp i banan och de fick vända på spelet för enkelt, säger assisterande tränaren Mikael Aaro.

I slutet av den andra perioden hände något. Konstantin Komarek verkar trivas med att göra mål mot sina gamla lagkamrater i Malmö. Nu var det återigen dags för en fullträff och målet fick laget att lyfta med besked.

– Vi skapade kaos framför deras kasse och tog över matchen. Skottstatistiken ljuger inte, men vi har en oförmåga att göra mål. Nu har vi inte gjort mål i fem mot fem på två matcher, fortsätter Aaro.

Statistiken bjöd på en hemmaseger med 39–20.

– Vår ineffektivitet har varit ett problem hela säsongen. Det är inte så ofta som vi har skjutit sönder målvakterna, säger Morten Madsen.

Vad hände efter målet? Ni fortsatte ju att spela bra även i den tredje perioden.

– Vi fick momentum från det målet. Men det gick ju inte till poäng den här gången heller. Det är det vi behöver, säger kaptenen krasst.

Niklas Arell spelade i Karlskrona HK under den förra säsongen. Nu återfinns han i Malmö.

– De spelade bra och vi kom inte upp i vår standard. Det kan vara lite upp och ned när det är mycket matcher. Det gäller att hålla det enkelt.

Vad var bäst i kväll?

– Tre poäng. De tar vi med oss till derbyt mot Rögle på måndag.

Spelarna i Karlskrona HK har inte samma känsla. En ny nollpoängare innebär att de cementeras som tabelljumbo.

Emil Larsson syntes inte på isen efter den första perioden. Centern grinade illa efter att ha fått en puck på handen.

– Vi får återkomma om vad som hände. Det medicinska teamet får titta på det, hälsar Mikael Aaro.