Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kärleksparet som älskar idrotten allra mest och bäst

Blekinges idrottsgala firade tio år.
Eldsjälar, lag och idrottare hyllades för alla möjliga prestationer inför Blekinges alla idrottsprofiler.
Ronneby • Publicerad 2 februari 2018
Marie och Stefan Berglin.
Marie och Stefan Berglin.Foto: JONAS GUSTAFSSON

De bytte skogarna och orienteringen mot löparbanorna och friidrotten. Fem år senare stod Marie och Stefan Berglin och tog emot priset som årets ungdomsledare 2017 på Blekinges idrottsgala.

– Det är överväldigande och känns helt fantastiskt, säger Marie och Stefan Berglin.

Annons

Uppväxta i Småland respektive Halland hittade paret sig till Karlskrona och började tidigt engagera sig i Karlskronas orienteringsklubb. Men sedan fem år tillbaka är paret mest kända i friidrottskretsarna. I KA 2 IF bedriver de löpträningen med klubbens ungdomar.

– Ena barnet ville börja på friidrott och på den vägen kom vi in i det. Som med många andra idrotter är det stor brist på tränare och vi bestämde oss för att starta en löpträningsgrupp. På vår första träning kom det 35 stycken ungdomar, säger Marie Berglin.

Paret tränar nu ungdomar från tio år till 18 år och har gjort så en längre tid.

– Vi är alltid med på passen för att vi ska kunna finnas där för dem.

Hur mycket betyder en sådan här utmärkelse?

– Det blir ett kvitto på att vi gör någonting som uppskattas och självklart får vi en rejäl dos av energi.

Friidrotten är fortsatt populär i Karlskrona och trycket är hårt på föreningens ungdomsledare (cirka 50 stycken).

– Intresset ökar mer och mer, i helgen skulle vi egentligen ha åkt på tävling i Göteborg. Men sjukdomar satte stopp för resan, så det får bli Malmö nästa helg i stället. Där ska vi fira det här priset och förhoppningsvis några fina framgångar för våra ungdomar.

Blekinge Idrottsgala firade tio år och som vanligt innehöll det allt en gala skulle innehålla.

Konferenciern och sportjournalisten Suzanne Sjögren (som gjorde bejublad comeback) styrde upp allt på scen och under pauserna bjöds de nästan 500 gästerna på skratt från komikern Özz Nujen och musik från Peter Johansson och hans band.

Annons

– Som alltid är den här galan mycket trevlig att besöka, säger Sölvesborg Firehawks Kalle Knutsson.

Sölvesborg Firehawks kammade hem priset som årets lag efter lagets fantastiska säsong som slutade med ett SM–guld.

– Många lag har gjort det bra och hade förtjänat att prisas. Vi har jobbat i 30 år för att ta SM–guld.

Asarums IF/FK blev en av kvällens stora vinnare. Sedan tidigare har laget tagit emot Sydöstrans guldmedalj och under kvällen prisades också laget av Region Blekinge. Tränaren i laget, Stefan Ekstrand, prisades även han som årets tränare.

– Så roligt för oss, jag vet hur mycket det sporrar tjejerna att få de utmärkelserna. Vi njuter i kväll, sedan drar vi i gång med träningsmatchandet i morgon (läs lördag), säger Stefan Ekstrand.

Hur mycket betyder utmärkelsen ”årets tränare” för dig?

– Jag ska berätta en sak som betydde lika mycket, vi tränade en kväll i mars 2017 och plötsligt såg jag tendenser och samarbeten i vårt spel som jag inte sett tidigare. Att se den utvecklingen hos spelarna och laget gör mig lika glad som att stå här och ta emot ett pris.

Kvällen avslutades med sång och mingel bland gästerna. Suzanne Sjögren bjöd på en framtida bröllopssång, Peter Johansson fick hela publiken att ställa sig upp och maten såg ut att vara omtyckt. Nu drar sportåret 2018 i gång för att ta fram nya prisdeltagare till 2019 års gala.

Här saknas innehåll

Annons

Per WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons