– Jag tycker absolut inte att det är straff, säger Jakob Nygren.
Karlskrona • Publicerad 26 februari 2018
Guif-försvaret stoppar Jakob Nygren.
Guif-försvaret stoppar Jakob Nygren.Foto: Jonas Gustafsson

Det blev en fruktansvärt spännande match i idrottshallen. Matchklockan hade tickat upp till 59.44 när domaren dömde straff vid ställningen 30–30.

Jakob Nygren försökte få stopp på en motståndare. Domaren tyckte att Nygren täckte innanför målområdeslinjen och tvekade inte det minsta utan pekade mot strafflinjen. Nygren var allt annat än nöjd över domslutet.

– Han var inne på sitt fjärde steg, säger Nygren om motståndaren.

– Domaren snodde en poäng för oss!

Inte heller Hampus Olsson var överens med domarna om den situationen.

– Straffen kändes väldigt billig. Jakob hade bra koll på honom … det kändes lite orättvist.

På straffen gjorde Fredrik Gustavsson det avgörande 30–31-målet. Det var en blytung förlust för HIF hade gjort en bra match och hade i långa stunder ledningen i matchen.

– Jag trodde att vi hade en poäng, säger Nygren.

Det var 8–6 efter drygt tio minuter, det var 15–15 i halvtid och tolv minuter in i andra halvlek hade HIF en tremålsledning, 24–21.

Men HIF, som i sitt anfallsspel hela tiden spelade utan målvakt och med en extra utespelare, lyckades inte göra det avgörande rycket utan Guif kom hela tiden tillbaka.

– Vi släppte in ett skitskott och fick in ett skitskott, säger Olsson.

– Anfallsmässigt gjorde vi en bra match, säger Nygren som i den första halvleken skickade in fyra bomber i Guif-målet och totalt blev det sex mål från honom.

Försvarsmässigt var Nygren inte lika nöjd med spelet.

– Deras små snabba spelare fick trycka isär oss.

Olsson håller inte riktigt med.

– Det kändes ändå okej. Jag tycker att vi fick bra träff på dem. Kollektivet kändes bra, säger han om försvarsspelet.

– Vi gjorde en bra match, men vi bommade för många lägen och vi hade inte domsluten med oss. De fick med sig alla 50–50-lägen.

För HIF återstår det nu fyra matcher att spela i handbollsligan denna säsong. Det är mot Sävehof (borta), OV Helsingborg (hemma), Ystad (borta) och Aranäs (hemma).

– Vi får ta poängen vi skulle ha haft här någon annanstans, säger Nygren.