Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

En match helt utan nerv

Olofström IK föll i säsongens sista match mot gästande Borås med 2–5. Matchen var betydelselös och det fanns ingen nerv.
Sista målet för gästerna i tom bur sedan målvakten plockats ut. OIK blev jumbo i kvalserien.
Olofström • Publicerad 4 april 2018
OIK-tränaren Teemu Elomos kontrakt med klubben har gått ut. Det är oklart om det blir någon fortsättning.
OIK-tränaren Teemu Elomos kontrakt med klubben har gått ut. Det är oklart om det blir någon fortsättning.Foto: Bo Åkesson

Före matchen avtackades målvakten Torbjörn "Hytten" Wiktorsson, 36, som nu spelade sina sista match. Wiktorsson fick hoppa in i sista perioden och gjorde det bra.

– Gott att få avsluta med ett par fina räddningar. Visst känns det tungt att sluta, men det är rätt läge. Alla åren har varit väldigt skojiga och målvaktsspelet har blivit en passion, men allt har ett slut. Jag kommer säkert att hjälpa till i klubben på något vis framöver, säger Wiktorsson.

Annons

Kontraktet löpte under dagen ut för tränaren Teemu Elomo som gjort en bra säsong med laget och kommit till kvalserien.

– Jag vet inte vad som händer framöver, men jag är öppen för olika anbud. Jag har ändå trivts bra i Olofström, säger Elomo.

Sportchefen Kaj Torikka har redan börjat titta mot nästa säsong och har spelarna André Leclair, David Norrman, Mattias Andersson, Filip Andersson och Kalle Dahlin klara för spel.

– Jag ska kommande dagar ha samtal med sju, åtta spelare till ur truppen och hoppas på positiva kontakter. Vi har flera yngre spelare som knackar på dörren. Flera av dessa har gjort någon eller några A-matcher under säsongen. Jag vill ha en nästan klar trupp tidigt så att vi kan komma väl förberedda inför hösten, säger Torikka.

– Vi har det tungt ekonomiskt och säsongen har varit tuff med svag publiktillströmning, fortsätter han.

Unge forwarden Albert Pream ska på tryout för en plats i Karlskronas HK:s elitjuniorer. Även Mora har visat intresse för Pream. Backen Kim Åkesson från Olofström tackar nog för sig.

– Vi har två små i familjen och hockeyn tar väldigt mycket tid, så det lutar åt att jag slutar, säger Åkesson.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons