Sport

Collegekompisarna återförenas i KHK

Karlskrona Artikeln publicerades
Austin Farley är en av spelarna i glädjehögen i Minnesota-Duluth, här tillsammans med Karson Kuhlman, Andy Welinski och Tony Cameranesi i en match mot  Boston College 2016.
Foto: Michael Dwyer
Austin Farley är en av spelarna i glädjehögen i Minnesota-Duluth, här tillsammans med Karson Kuhlman, Andy Welinski och Tony Cameranesi i en match mot Boston College 2016.

Amerikanerna Justin Crandall och Austin Farley blev bästa vänner under collegetiden.

Nu ska duon spela ihop igen – i Karlskrona HK.

– Vi spelade tillsammans under tre år och han är en av mina bästa vänner. Det är en jättehäftig chans för oss att få spela tillsammans igen, säger Justin Crandall till hockeyallsvenskan.se.

Karlskrona HK är på väg att sätta hela sin allsvenska trupp och det senaste namnen som sagts vara på ingång är Nick Pageau och Landon Smith.

Sedan tidigare är transatlanterna Justin Crandall och Austin Farley signade av KHK:s sportchef Patric Larsson.

I en intervju med hockeyallsvenskan.se berättar det om tankarna att återförenas i Karlskrona HK.

– På college (University of Minnesota-Duluth) spelade vi en del tillsammans i samma kedja, och jag hoppas vi får chansen till det nu också. Det finns många bra spelare i laget, men vi vet att vi kan spela tillsammans, säger Justin Crandall.

För Austin Farley innebär den kommande säsongen i Karlskrona hans tredje raka allsvenska säsong.

För Crandall blir Sverige och svensk hockey en ny bekantskap, även om han lyckades bra i grannlandet Danmark den gångna säsongen med 44 poäng på lika många matcher.

– Jag gillar att hålla i pucken och kontrollera spelet. Jag är lite mer av en playmaker än skytt, medan Austin (Farley) kanske är tvärtom. Men jag gillar att göra mål också, så klart. Jag skulle säga att skridskoåkningen och tävlingsinstinkten är mina främsta egenskaper, och det har jag gemensamt med Austin, säger 26-årige Crandall till hockeyallsvenskan.se.

Den här pressen lägger han på sig själv inför säsongen med Karlskrona HK.

– Min förväntning är att bli en toppspelare som man kan lita på i alla lägen. En spelare som producerar i tajta matcher och som vinner matcher åt laget.