Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bergströms supersvit slut på födelsedagen

OS-skrällen Alexander Bergströms knappt två månader långa poängsvit i den ryska ishockeyligan, KHL, nådde sitt slut på hans 32-årsdag.
Ishockey • Publicerad 18 januari 2018
Alexander Bergström i Tre Kronors blåa bortatröja.
Alexander Bergström i Tre Kronors blåa bortatröja.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Inför Sibir Novosibirsks bortamöte med Lada Togliatti hade den före detta Karlskrona HK-forwarden, som i tisdags togs ut i Tre Kronors lag till OS i Pyeongchang, gjort poäng i 15 raka matcher.

I Novosibirisks 1–0-seger på torsdagen var Bergström på isen när hans svenske kedjekamrat Patrik Zackrisson gjorde matchens enda mål i powerplay, men Alexejev Konstantin noterades för den enda assisten.

Annons

För första gången sedan 1–2-förlusten borta mot finländska Jokerit den 28 november klev därmed den tidigare Rögle- och Karlskronaspelaren Bergström av en KHL-match poänglös. Totalt har svensken gjort 39 poäng på 51 matcher den här säsongen.

Poängsvitrekordet i den ryska ligan innehas av Alexander Radulov, nu i NHL-laget Dallas, som gjorde poäng i 17 raka matcher för Salavat Ufa från slutspelet säsongen 2009–2010 och en bit in i säsongen 2010–2011. (TT)

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons