Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Berglund en av sex svenskar klara för VM

Kalle Berglund är klar för inomhus-VM i friidrott.
Jämshögskillen är en av sex svenskar som hittills tagit ut till mästerskapet i Birmingham, som avgörs om två veckor.
Jämshög • Publicerad 16 februari 2018

– Roligt att ta ut de sex första till inomhus-VM. Det är galet tuffa kvalgränser för teknikgrenarna där de endast vill ha tolv deltagare i stavhopp och sexton i kula. För Meraf Batha på 3000m är det final direkt. Så fyra finaler är redan fixade, säger förbundskapten Karin Torneklint i ett pressmeddelande.

Jämshögskillen Kalle Berglund får chansen i inomhus-VM i Birmingham om två veckor.
Jämshögskillen Kalle Berglund får chansen i inomhus-VM i Birmingham om två veckor.Foto: Jessica Gow/TT

Kalle Berglund, som tävlat för UF Contact men numer tävlar för Spårvägen, satte svenskt rekord på 1500 meter för ett år sedan på 3:37.69, och sprang det näst snabbaste loppet av en svensk någonsin förra veckan i Karlsruhe, Tyskland på 3:39.55. VM-kvalgränsen ligger på 3:39.50.

Annons

Sista uttagningsdag är måndag så fler namn kan tillkomma i helgen.

De sex svenska friidrottare som hittills tagits ut (mer info i faktarutan): Kalle Berglund, 1500 meter, Khaddi Sagnia, 60 m häck, Meraf Bahta, 3000 m och 1500 m, Fanny Roos, kula samt stavhopparna Melker Svärd Jacobsson och Armand Duplantis.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons