Ungdomar åtalas för stöld av golfbilar

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Golfarna på bilden har inte med artikeln att göra.
Foto:Bo Åkesson
Golfarna på bilden har inte med artikeln att göra.

Fyra ungdomar togs på bar gärning när de buskörde med golfbilar på Sölvesborgs golfklubb i april. Nu åtalas den ende av dem som är över 15 år.

Tidigt på morgonen den 17 april kom några anställda på Sölvesborgs golfklubb till jobbet och såg en golfbil som var ute och körde. Lite för tidigt för att vara normalt för en golfrunda.

En tom golfbil hittas vid ett av hålen och fyra tonåringar hittas gömda i skogen. Det visar sig att ungdomarna hade brutit sig in i ett garage och kört ut med de två golfbilarna. Polis tillkallades.

I polisförhör uppger ungdomarna att de bara ville leka med golfbilarna och turades om att köra dem. Händelsen har rubricerats som tillgrepp av fortskaffningsmedel och åtal har väckts. Alla ungdomarna erkänner brott, men det är bara en av dem som är över 15 år. Resultatet av buskörningen blev ett sönderslaget lås och en trasig bräda i garaget. Gänget verkar också ha kört på en flagga. Sölvesborgs golfklubb har inte gjort några anspråk på ersättning.

Förutom att en av ungdomarna lyckades köra över sin egen fot kom ingen människa till skada. Golfbilarna klarade sig helskinnade.