Stal GPS:er värda 300 000 kronor

Gammalstorp Artikeln publicerades

Natten till torsdagen tog sig okända gärningsmän in i en traktor som stod parkerad på en gård vid Hålabäcksvägen, i Sölvesborgs kommun.

Traktorns ägare kunde konstatera att två GPS:er av märket Trimble Navigation, värda cirka 150 000 kronor styck, stulits ur fordonet. Den drabbade ägaren, en man i 60-årsåldern, upprättade följaktligen en polisanmälan.

– Tjuvarna nischar sig och sådant här går i vågor. Den senaste tiden har det varit en del fall där just GPS:er har blivit stulna, menar Bengt Jeppsson, förundersökningsledare på polisen i Karlshamn.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.