SD tog makten i Sölvesborg– då vägrar kommuner skicka elever dit

Sölvesborg Artikeln publicerades
Per-Ola Mattson (S)
Foto: LENA EHRING
Per-Ola Mattson (S)

Ett samarbete mellan Karlshamn, Olofström och Sölvesborg har varit på tapeten gällande de yrkesförberedande utbildningarna. Anledningen är att är många klasser är små och därför planerades det att man skulle dela upp programmen mellan skolorna.

Men det verkar nu inte bli av och anledningen är att Karlshamn och Olofström inte vill samarbeta med Sölvesborg. För efter att samstyret, där Sverigedemokraterna ingår, tagit över makten i kommunen så är kommunalrådet i Karlshamn Per-Ola Mattson (S) rädd att eleverna inte ska känna sig välkomna skriver P4 Blekinge.

– Om vi skulle flytta ett av våra program till Sölvesborg kan det bli så att vi behöver skicka elever från krigshärjade länder till en kommun vars politiska ledning inte vill att de ska vara i landet över huvud taget, säger han till P4 Blekinge.

Emilie Pilthammar från Moderaterna som ingår i samstyret kommenterar det så här:

– Vi i samstyret kommer inte att göra några drastiska förändringar av gymnasieskolan. Elever från andra länder ska ha samma förutsättningar som alla andra, säger hon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.