Så var rocken - i polisens ögon

NORJE Artikeln publicerades
Foto:Fredrik Sandberg/TT

50 inbrott på campingplatserna, en gripen efterlyst Hells Angels-medlem och poliser med förstärkningsvapen.

Polisen sammanfattar ändå Sweden Rock som en lugn tillställning.

Rockfesten är över för den här gången. Återigen tycker polisen att det har varit en lugn festival.

– Från vår sida har det varit väldigt lugnt. Totalt har det varit 50 stycken inbrott i tält och på campingplatserna. Fram till i fredags kväll hade vi inga anmälda fickstölder, men vi fick in tre stycken på lördagen. Det är mest mobiltelefoner man tillgriper, berättar Ewa-Gun Westford, presstalesman på polisen.

Med över 30 000 festivalbesökare per dag har polisen bara tagit hand om tio personer som har druckit lite väl mycket alkohol.

    – Mycket gott resultat, tycker Ewa-Gun.

    Polisen har även rapporterat några narkotikabrott, några enstaka fall av misshandel och trafikolyckor. Under festivalveckan grep polisen en Hells Angels-medlem som är misstänkt för flera grova brott i Göteborg.

    – Vid en närmare kontroll såg vi att han var efterlyst. Han är transporterad till Västra Götaland.

    Efter den senaste tidens terrorattentat satte polisen in extra bevakning på Sweden Rock. Poliser med förstärkningsvapen var synliga på området.

    – Tyvärr måste vi tänka terror när vi planerar för festivalen. Det fanns inget uttalat hot, men vi ville visa att vi tar det här med terror på allvar. Det kommer allt närmare och då måste vi skaffa förmågan att hantera det, därför hade vi den regionala insatsstyrkan på plats, säger Ewa-Gun Westford.