400 föreställningar i sina pyjamasar

Kylinge ,
1 Per Dunsö, Niklas Holtne, Karl Ingvarsson försöker sova, men det går inte. Att tänka på något tråkigt som att bädda blir inte bättre.
Foto:
2 Kristofer Johansson, Niclas Höglind, Karl Ingvarsson, Niklas Holtne och Per Dunsö bjuder på musikteatern Pyjamas som gav sin 400:e föreställning.
Foto:
3 Ibland är det svårt att sova. Karl Ingvarsson minns hur det var att sova över hos sin tjejkompis som vill ligga nära och hålla handen.
Foto:
4 Per Dunsö har skrivit text och musik till den musikaliska resan, Pyjamas, och är en viktig del i resan som sträcker sig från kväll till morgon.
Foto:

Artikeln publicerades 23 oktober 2017.

2008 var det premiär och på måndagen firade Dunsö Kapell och Unit föreställning nummer 400 av musikteatern Pyjamas. Det njuter av att veta att 30 000 barn från Höllviken i söder till Kiruna i norr tagit del av deras musikaliska resa. Per Dunsö, Niklas Holtne, Kristofer Johansson och Niclas Höglind har hängt med sedan starten och tröttnar aldrig. Den femte pyjamaskillen Karl Ingvarsson är lika glad han efter bara 28 föreställningar.

– Det är ett härligt gäng. Uppfriskande, tycker han.

Barnen på Högtofta skola som fick uppleva jubileet slängde med håret och stampade takten när de herrarna i pyjamas drog i gång äventyret som bjuder på skratt och trams, samtidigt som det är stillsamt och allvarligt.