Sköt kossor av misstag under vildsvinsjakt

Almö Artikeln publicerades
Vildsvinsjakten gick inte som planerat. I stället för ett vildsvin var det en ko som jägaren träffade ute på Jordö natten till måndagen.
Foto: TT
Vildsvinsjakten gick inte som planerat. I stället för ett vildsvin var det en ko som jägaren träffade ute på Jordö natten till måndagen.

En vildsvinsjakt på Jordö gick inte som planerat. Tre kossor dog vid jakten efter att skott avlossats och jägaren hävdar att det var en olyckshändelse och har själv anmält det inträffade till polisen.

Det var under en vildsvinsjakt natten till måndagen på Jordö, intill Almö, som det gick riktigt snett.

Av någon anledning träffades flera kossor i stället för det avsedda vildsvinet under jakten.

I stället för att ta hand om vildsvinskött, fick jägaren i stället bege sig till polisstationen och göra en anmälan om jaktbrott. Enligt Patrik Thorssell vid polisen i Ronneby, rubriceras anmälan i nuläget som brott mot jaktlagen.

Enligt P4 Blekinge ska det ha varit tre kossor som dött och inte en. Den ko som blev skjuten hade en kalv i magen och även kalven dog.

Dessutom ska en ko via eftersök ha blivit skottskadad och den kossan fick avlivas av en veterinär enligt radion.

Och det är inte helt ovanligt med den här typen av ödesdigra misstag i samband med jakt. I början av juni sköt en jägare utanför Kalmar en dräktig ko som låg och vilade sig under ek. Också i det fallet trodde jägaren att han sköt mot ett vildsvin.

Förra hösten tog en jägare i ett naturreservat utanför Eskilstuna också miste på sitt tilltänkta jaktbyte. Han sköt en ko som hade gått ned sig i lervälling i tron att det var ett vildsvin.